Cominter Paper S.A.

Fabricants de productes d'un sol ús per a la gran distribució
Tornar

Notícies

Alimarket 30/11/12 – Kartogroup projecta la seva entrada al sector industrial

Dóna marxa enrere en la remodelació prevista

A pocs dies de consumar un projecte de reestructuració que incloïa tant la fusió de la paperera Kartogroup amb la seva matriu, Cominter Inversions, com el canvi de la seva raó social a Cominter Paper, el grup ha decidit aparcar, i continuar operant com venia fent fins al moment. Així, Cominter Inversions, matriu i capçalera del grup, continua subscrivint el 100% de la fabricant de derivats de tissú que manté Kartogroup Espanya, que manté la seva denominació, i de la fabricant de rotllos i safates d’alumini Factor Plus Productes Sanitaris, així com el 30% de la fabricant de tovalloletes per a diversos usos Optimal Care. Raons internes han portat el grup a fer marxa enrere en aquesta decisió que, no obstant això, no es descarta per a un altre moment.

En un altre ordre de coses, Kartogroup continua els seus plans de creixement i ha previst iniciar-se en l’elaboració de derivats de tissú en format industrial. De moment, es troba immersa en l’adquisició d’una línia per a rotlles industrials (per neteja de mans, higiènic i per llitera, entre altres), que espera poder tenir instal · lada a finals del proper 2013 i per a la qual ha previst una, inversió en voltant de 4 M € 2.7 m dels quals seran absorbits per la màquina. L’entrada en aquest nou segment revifa un vell projecte de la companyia en relació a la posada en marxa de la maquinària per a l’elaboració de bobines de paper, projecte que en el seu dia estimava en 30 M €.

La instal · lació de la línia industrial succeeix a la posada en marxa, al llarg d’aquest any, d’una nova línia de higiènic a consum, que va suposar una inversió inicial de 2.5 M €, però que finalment ha superat els 3 M €. L’empresa centra la seva producció en rotllos higiènics (que acaparen pràcticament tres quartes parts dels seus elaborats), rotllos de cuina (prop del 20%) i, en menor mesura, tovallons i mocadors de butxaca que comercialitza, en un 95% per MDD, i que distribueix tant al mercat nacional (80%) com pel portuguès (15%) i el francès (5%).

Kartogroup, que forneix diverses de les principals empreses de distribució, ha previst rondar els 65 M € de vendes al llarg d’enguany, xifra que representa un lleuger creixement en relació als 63.91 M € facturats en l’exercici anterior.

Un creixement similar, lleugerament per sobre del 1,5%, és la previsió, també, d’Optimal Care per al present any, el que la els situaria en 37 M €. Factor Plus, per la seva banda, aspira a assolir els 500.000 €, davant els 480.000 aconseguits en l’exercici corresponent a 2011. Recentment aquesta empresa iniciava la fabricació de bosses de rostir.